Vad är Landsbygdsriksdagen?

Landsbygdsriksdagen arrangeras vartannat år runt om i landskapen i svenskfinland och hölls senast i Raseborg. År 2018 står Åland som värd!

Den femtonde finlandssvenska Landsbygdsriksdagen ordnas på Åland den 6-7.10.2018. Landsbygdsriksdagen är en konferens som samlar landsbygdsaktiva från hela Svenskfinland. Evenemanget är en röst för byarna, organisationerna och människorna på landsbygden. Även gräsrotsrörelserna i städerna är välkomna med, för problemen är ofta de samma fast omgivningen varierar.

Lokalkraft Leader Åland rf står som arrangör för Landsbygdsriksdagen 2018, i samarbete med det finlandssvenska landsbygdsnätverket.

Gilla oss på Facebook


 

Inlägg om Landsbygdsriksdagen 2016 finns här

Landsbygdsriksdagens resolution 2016 finns här


 

Motioner bildar underlag för diskussionerna

Inkomna motioner bildar underlag för kommande diskussioner om landsbygdens framtid. Motionerna kommer att föras vidare både på nationell och Europeisk nivå, till våra politiska partier inför kommande regeringsförhandlingar och till den Europeiska landsbygdsriksdagen senare i höst. 

Som deltagare har ni möjlighet att påverka vilka frågor som förs fram från Landsbygdsriksdagen.

Motioner och idéer kan lämnas in på förhand till info@leader.ax

 

63238.jpg

Mikael Björklunds Smakbyn

03.04.2018 kl. 10:10
Mickes personal välkomnar oss till Smakbyn på Nordisk Afton den 5 oktober - mer info i programmet här!

https://landsbygdsriksdagen.fi/program_och_boende/

Känd från tv och de egna kokböckerna är Micke du och vän med oss alla. Gäster och lokala, de som bara hälsar på eller spenderar timmar runt borden i den trivsamma restaurangen. Mickes generositet, värme och omtanke möter alla och de kluriga underfundigheterna finns både i känslan, i mottagandet och i inredningen. Just denna kväll är Micke dubbelbokad men vi kan vara trygga i att värdskapet och serveringen sker i hans hjärtevarma anda!

Och, under helgen dyker Micke nog upp, någonstans :D

Smakbyn

(den fina bilden på Micke är från Smakbyns hemsida)
Leader Åland
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: