Vad är Landsbygdsriksdagen?

Landsbygdsriksdagen arrangeras vartannat år runt om i Svenskfinland och hölls senast på Åland. År 2021 står Östra Nyland som värd!

Den sextonde finlandssvenska Landsbygdsriksdagen ordnas online 25.3.2020. Landsbygdsriksdagen är en konferens som samlar landsbygdsaktiva från hela Svenskfinland. Evenemanget är en röst för byarna, organisationerna och människorna på landsbygden. Även gräsrotsrörelserna i städerna är välkomna med, för utmaningarna är ofta de samma fast omgivningen varierar.

Utvecklingsförening SILMU rf står som arrangör för Landsbygdsriksdagen 2021, i samarbete med det finlandssvenska landsbygdsnätverket.

Gilla oss på Facebook


 

Inlägg om Landsbygdsriksdagen 2016 finns här

Landsbygdsriksdagens resolution 2016 finns här


 

Motioner bildar underlag för diskussionerna 2018

Inkomna motioner bildar underlag för kommande diskussioner om landsbygdens framtid. Motionerna kommer att föras vidare både på nationell och Europeisk nivå, till våra politiska partier inför kommande regeringsförhandlingar och till den Europeiska landsbygdsriksdagen senare i höst. 

Som deltagare har ni möjlighet att påverka vilka frågor som förs fram från Landsbygdsriksdagen.

Motioner och idéer kan lämnas in på förhand till info@leader.ax

 

Mikael Björklunds Smakbyn

03.04.2018 kl. 10:10
Mickes personal välkomnar oss till Smakbyn på Nordisk Afton den 5 oktober - mer info i programmet här!

https://landsbygdsriksdagen.fi/program_och_boende/

Känd från tv och de egna kokböckerna är Micke du och vän med oss alla. Gäster och lokala, de som bara hälsar på eller spenderar timmar runt borden i den trivsamma restaurangen. Mickes generositet, värme och omtanke möter alla och de kluriga underfundigheterna finns både i känslan, i mottagandet och i inredningen. Just denna kväll är Micke dubbelbokad men vi kan vara trygga i att värdskapet och serveringen sker i hans hjärtevarma anda!

Och, under helgen dyker Micke nog upp, någonstans :D

Smakbyn

(den fina bilden på Micke är från Smakbyns hemsida)
Leader Åland