Den finlandssvenska landsbygdsriksdagen

Landsbygdsriksdagen är en konferens som samlar landsbygdsaktiva från hela Svenskfinland. Evenemanget är en röst för byarna, organisationerna och människorna på landsbygden.

Landsbygdsriksdagen arrangeras vartannat år runt om i Svenskfinland. Den sextonde finlandssvenska Landsbygdsriksdagen hölls online 11.9.2020 som en kick off för den fysiska landsbygdsriksdagen som var ämnad att hållas i mars 2021 i Lovisa.

Utvecklingsförening SILMU rf var arrangör för Landsbygdsriksdagen online 2020 och är också värd år 2021, i samarbete med det finlandssvenska landsbygdsnätverket och andra aktörer.

Välkommen med!

Gilla oss på Facebook


 

 

 

Clara Lidström & Annakarin Nyberg om Digitalt entreprenörskap

10.04.2018 kl. 10:18
Välkommen på föreläsning lördag 6 oktober kl. 10.00-11.00 (Clara och Annakarin håller även en workshop på ämnet 12.30-13.30) OBS workshop ny tid!

 

Internet och sociala medier har skapat en maktförskjutning i samhället som innebär att grupper som sällan kommer till tals nu har en plattform. Nya entreprenörer växer fram och inte sällan är de kvinnor bosatta på landsbygden som använder digitaliseringen till att skapa förutsättningar för digitalt entreprenörskap och företagande. Lyssna på framgångsrika entreprenören och influencern UnderbaraClara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg som gjort sig känd för att lyckas presentera forskning på ett underhållande och begripligt sätt. Tillsammans föreläser de om ämnen som digitalt entreprenörskap, kommunikation och relationsskapande genom sociala medier. Med glimten i ögat levererar duon intressant dynamik, humor och reflektion. En oslagbar kombination som bjuder både på forskarens och entreprenörens syn på digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Programmet finns här

 

Clara Lidström: fotograf, författare och entreprenör

Clara Lidström, grundare av Underbaraclara, är idag en av Sveriges stora digitala influencers. Lidström medverkar regelbundet i SVT och SR genom bland annat programmen Claras Gård i Go’kväll, De obekväma och radioprogrammet Husmorsskolan i P1. 2017 utsågs Underbaraclara till Årets Tidskrift av Internetworld.

 

Dr. Annakarin Nyberg: Internetforskare, författare och entreprenör.

Annakarin Nyberg är disputerad internetforskare, prisbelönt pedagog och författare till bland andra böckerna Digitalt entreprenörskap, Sociala medier och härskartekniker. Nyberg medverkar ofta som expert i radio, TV och tidningar och ger svar på frågor som rör samhällets digitalisering. Sommaren 2017 var Annakarin värd i Sveriges Radios program Sommar i P1.

 

Duon Lidström och Nyberg har skrivit en serie prisbelönta kunskapsböcker för barn som översatts till 12 språk, skapat kunskapsprogrammet Livet på nätet för P1

2016 och 2017 lanserade Lidström och Nyberg det gemensamma klädmärket Miss Clarity.

Leader Åland