Silverskär Islands består av flera olika öar – bl a Silverskär, Sviskär och Klobben.
I 30 år har man bedrivit verksamhet ute i den åländska skärgården med fokus på möten, kalas eller enbart skön avkoppling. Unikt för varje sällskap är att man alltid har sin ö exklusivt för sig själv, och vi skräddarsyr varje enskild förfrågan enligt gästens önskemål.
Silverskär och Klobben passar bra för möten eller konferens och man kan välja att stanna över dagen eller flera nätter, i total avskildhet kan man koncentrera sig på jobbet och modern teknik finns givetvis tillgängligt.
På Silverskär ser vi måltiderna som en viktig del av upplevelsen. Därför lägger vi ner hela vår själ i maten vi serverar. Det gäller allt från att hitta råvaror av högsta kvalitet och tillreda dem på ett respektfullt sätt till att förmedla matens historia till dig som är gäst.
När du äter hos oss ska du känna den genuina skärgårdskänsla som genomsyrar våra öar även i maten. Därför låter vi årstiderna bestämma menyn. Köket har även ett nära samarbete med jordbrukare och fiskare i trakten.
Se gärna mera på: www.silverskar.ax
Silverskär är sedan 2014 miljöcertifierat enligt Green Key och sedan 2016 även vår restaurang. Silverskär arbetar utifrån Grens Keys strikta miljökriterier, vilket innebär att även gästerna bidrar till miljöns välmående. Silverskär arbetar med lokala produkter/producenter och har gärna en inblick i hela kedjan från jord till bord.
Silverskärs platschef Johan Mörn har ett starkt engagemang för skärgården och Östersjön. Johan Mörn är en naturmänniska med ett brett kunnande om naturen och förändringar i den. Han delar gärna med sig av sina erfarenheter och engagerar även andra i frågor kring natur och miljö. Han har bland annat myntat begreppet axgan för att föra fram den åländska maten och varit initiativtagare för att restaurera fiskelägen ute i havsbandet, bland annat på Kråkskär och Rannöarna.
Fia Karlsson har varit en del av Silverskärs team i snart 5 år och jobbar i första hand med bokning och försäljning av de olika öarna. Fia har stor serviceanda och social kompetens och rör sig lika vant på kontor och säljevent som ute bland gästerna.